Vila romana dels Munts – Altafulla / Tarragonès

És una construcció d'època romana

Situació: A Altafulla, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Tarragonès (Tarragona).

Època: Època romana – Segle I dC. – (Tarragona Turisme)

Protecció: No l'hem localitzat a Patrimoni.Gencat - (Abril 2015).

Estat: Restes. Visitable – Horaris i preus. Tarragona Turisme

Accés - Visitada el 11/04/2015:

Accessible per diferents itineraris, segons procedència del visitant. El que hem fet nosaltres, ha estat el següent:

Punt de partida. Ens hem dirigit cap a Altafulla, fins un lloc situat a 41 08 26.7  01 23 08.8. Aquest punt és una rotonda, a les afores de la població, on conflueixen les carreteres N-340a (Entre PK 1174 i 1175) i la T-214 (PK 0). Abandonarem aquesta rodona, per la sortida sud, seguint les instruccions d'una indicació per anar a la Vila dels Munts.

A partir d’aquest lloc ja només ens caldrà anar seguint els molts indicadors que anirem trobant oportunament pel camí.

La Vila està situada a la confluència dels carrers que a Google Maps s'identifiquen com a carrer dels Munts i carrer del Fortí. L'accés s'efectua des d'aquest darrer carrer. Hi ha un centre d'atenció als visitants(41 08 07.8 01 23 06.9) , amb plafons informatius i on s'adquireixen les entrades.

A 41 08 10.0 01 23 07.0, al final del carrer dels Munts, hi ha disposada una petita zona d'aparcament.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona, ens complau extreure la següent informació (Abril 2015):

“ Probablement aquesta vil·la es va edificar durant el segle I i es creu que va estar ocupada fins al VI o VII.

Està situada a Altafulla, a 14 km de Tarragona, sobre un petit turó prop del mar. A la part més alta d'aquest turó hi ha les cisternes que la proveïen d’aigua, i al llarg del pendent s’hi troba la zona residencial i dos conjunts de termes.

La riquesa de les estàtues, paviments, pintures murals, emblemes de mosaic i columnes de marbre que s’hi han trobat no deixen cap dubte de la importància del seu propietari, un alt càrrec de l'administració de Tàrraco.

Part dels materials es troben exposats al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

A l’estiu s’hi fa una visita escenificada.”

Museus

Turisme

El conjunt arqueològic de Tàrraco, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000, que va considerar que les ruïnes que es conserven de l’antiga ciutat romana de Tàrraco mereixien incloure's a la Llista del Patrimoni mundial.

Comprèn un total de catorze monuments romans de la ciutat de Tarragona i la comarca del Tarragonès:

MAPA del conjunt arqueològic de Tàrraco

• A la ciutat de Tarragona, ciutat Patrimoni de la Humanitat, entre molts altres al·licients culturals  hi ha una interessant manifestació festiva: Els armats de Tarragona.

Imatges de Tarragona: