Castell de Corçà – Àger / Noguera

Situació: A Corçà, població del municipi d’Àger (La Noguera) – Lleida.

Època: Segle XI (Patrimoni.Gencat).

Estat: Pràcticament desaparegut. Sols resta una filada de pedres que es suposa son les restes del castell. La darrere utilització d’aquest lloc va ser en forma de fossar. Lliurament accessible.

Altres noms: Castell dels moros (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitat el 25/09/2010:

Senzill de localitzar, dalt del turó que presideix aquesta població: N 42 01 48.95 E 00 41 09.81 – Altitud: 707 m.

Localització: de Corçà: un lloc qualsevol, a l’entrada del poble :  N 42 01 51.60 E 00 41 13.99.

Altres: Agraïm al Sr. Pere, un senyor gran, veí de Corçà, les seves indicacions que ens han servit per localitzar el Castell de la Pertusa, el Castell de Corçà i la Torre de les Conclues. Per cert, diu que aquesta darrera edificació, en aquestes contrades sempre ha estat coneguda com a Torre de les Tinyoses.

El senyor Pere recorda que de ben petit havia jugat en aquest fossar de Corçà.

Edificacions properes: Dins del terme municipal d’Àger, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Noguera : Veure en un mapa més gran.