Torre de Fontdepou – Àger / Noguera

torre-de-fontdepou-081106_510bis

Situació: Al llogaret de Fontdepou, entitat de població del municipi d’Àger (La Noguera) – Lleida.

Època: Segle XI (Patrimoni.Gencat).

Estat: Restaurada. Es pot demanar la clau a l’establiment d’hostaleria que hi ha al costat, per poder entrar-hi i accedir per una escala interior, a la terrassa superior.

Accés - Visitada el 06/11/2008:

Circulant per la carretera C-12, entre els PK 192/193 hi ha un trencall ( 41 57 46  00 45 29) que permet l’accés al llogaret.

La torre es localitza molt fàcilment, darrera de les primeres cases, passant per sota una porxada, que fa l’efecte que et poses dins d’una casa, però que en realitat, i a través d’un estret caminet encimentat, condueix a una plaça pública, on a l’esquerra veurem la petita torre.

Localització: N  41 57 39.74 E 00 45 27.11 – Altitud: 831 m.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal d’Àger, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.