Castell de Millà – Àger / Noguera

I T I N E R A R I

Situació: En un petit i arbrat turó, rodejat de camps de conreu, dins el terme municipal d’Àger (La Noguera) – Lleida.

Època: Segle XIII (Patrimoni.Gencat).

Estat: Sols resta en peus una torre bastant malmesa. Lliurament accessible.

Altres noms: Torre de Millà (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitat el 06/11/2008.

Circulant per la carretera C12 en sentit nord (Balaguer – Àger) , entre els PK 188 i 189, trobarem un trencall (41 56 10.65 00 44 46.22) per dirigir-nos a Tartareu. Al cap d’uns 200 metres, trobarem un altre trencall a la dreta (41 56 09.85 00 44 33.66) , amb un cartell informatiu: Masos de Millà. Cap aquí ens dirigirem.

Al cap d’una estona tornarem a trobar un altre trencall, ara a mà esquerra (41 57 52.68 00 42 02.54), amb diversos cartells informatius: Masos de Marco, Andal, i Canelles, cap a on ens dirigirem.

Finalment, trobarem un petit trencall a mà esquerra (41 57 33.78 00 41 42.19) que en un pronunciat  revolt ens permetrà l’accés a un petit replà, envoltat d’arbres,  on podrem aparcar còmodament el vehicle. Tota l’estona hem circulat per carreteres asfaltades.

(A l’altre costat de la carretera hi ha una casa derruïda.Si ens passéssim d’aquest lloc, més endavant hi ha a mà esquerra, un ampli accés a camps de conreu (*), que ens permetria girar còmodament. La torre des d’aquí és perfectament visible tot i que l’accés sembla difícil).

Així doncs tornem on dèiem que havíem deixat el cotxe, des d’on arrenca un petit i confús corriol, sense cap senyal que l’identifiqui i que en direcció muntanya amunt ens hauria de portar en poca estona, a les restes que busquem. Si no trobem aquest camí o no som capaços d’identificar-lo,  podríem dirigir-nos cap al camp de conreu situat a l’esquerra, i remuntant-lo pel voral, a l’arribar al final, dirigir-nos cap a la dreta, i a través del bosc, deixant a l’esquerra un petit espadat, també arribarem a l’edificació que busquem,  força amagada entre la vegetació.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal d’Àger, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Informacions complementàries de l'itinerari:

castell-de-milla-itinerari-2-mapa-google