Castell de Mora – Mora d’Ebre / Ribera d’Ebre

Situació: Dalt del casc antic de la població de Mora d’Ebre (Ribera d’Ebre) – Tarragona .

Època: Castell d'origen islàmic, documentat des de l’any 1060.

Estat: Malmès. Actualment s’hi porten a terme treballs de restauració. No és accessible lliurament. És visitable, el castell està obert al públic per Setmana Santa i els mesos d’estiu. Més informació al telèfon de l’Ajuntament de Mora d’Ebre.

Accés - Visitat el 13/9/2008:

Cal localitzar l’edificació al nucli antic de la població (veure mapa Google). Es pot aparcar còmodament en un gran solar que hi ha a tocar de l’edificació.

Altres: L’estada ha coincidit amb la inesperada circumstància que aquesta edificació es troba en  procés de restauració. Així doncs la visita ha estat una mica incòmoda pels materials que es troben dispersos per l’obra, que dificulten la visita i al mateix temps minven qualitat a les fotografies.

Però aquesta particularitat, ha estat compensada per la gentil companyia de la senyora Míriam, jove i a la vegada apassionada guia del castell, que en una – avui – exclusiva visita guiada, ens ha estat acompanyant per aquesta bella i vella construcció.

Boniques vistes sobre l’Ebre.

Ribera d Ebre : Veure en un mapa més gran.