Castell i muralles de Tivissa / Ribera d’Ebre

C A S T E L L

Altra vista del portal d'Avall.

Portal de l'Era.

Situació: Dins la població de Tivissa (Ribera d’Ebre) – Tarragona.

Època: Cap a l'any 1153 (Segle XII), consta que fou conquerit als sarrains.

Estat: A principis del segle XVIII el poble va adquirir el castell i en una part d'aquest es va edificar l'Ajuntament i en una altra l'Hospital. Després de múltiples vicissituds històriques l'any 1987 es va modernitzar integrament aquesta edificació, restant solament uns pocs elements de l'antic castell.

Localització: Carrer del castell nº 2, on en l’actualitat hi ha l’Ajuntament de Tivissa.

Altres: Imprescindible un passeig sense presses pels bonics carrers de trama medieval del nucli antic de Tivissa.

També molt a la vora de Tivissa es pot visitar el Castellet de Banyoles i les restes del Poblat Ibèric del mateix nom,  pertanyent al museu d'arqueologia de Catalunya, i que forma part de l'anomenada “ Ruta dels Ibers”.

Altra informació complementaria:

La Serra de Llaberia, espai PEIN de gran extensió, envolta tot el poble, convertint-lo en un espai de gran interès.

La serra de Llaberia - Colldejou forma un nucli orogràfic complex, que uneix estructuralment les muntanyes de Prades i de Cardó, amb moles que superen els 900 m d'alçada als punts culminants, amb potents cingleres que encerclen el sistema. Els materials que predominen són els calcaris.

Ribera d Ebre : Veure en un mapa més gran.