Castellet de Banyoles – Tivissa / Ribera d’Ebre

castellet-de-banyoles-080912_536

Una mostra de les extraordinàries vistes dels voltants que es poden gaudir des d'aquest lloc.

castellet-de-banyoles-080912_531bisblog

Altra vista. L'Ebre als nostres peus.

Situació: Al terme municipal de Tivissa (Ribera d'Ebre) – Tarragona.

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès. Lliurament accessible. Li fan companyia les restes del Poblat Ibèric del Castellet de Banyoles,  pertanyent al museu d’arqueologia de Catalunya, i que formen part de l'anomenada “ Ruta dels Ibers”.

Accés - Visitat el 12/09/2008:

Procedents de Mora d'Ebre i circulant per la carretera C-12 primer i per la C-44 després, amb destinació Tivissa, abans d'arribar a aquesta darrera població, entre els PK 23-24, a mà dreta,  ( 41 03 30.33 00 41 35.05) veurem una desviació amb un esvelt cartell identificatiu, de color negre, indicant la entrada al recinte ibèric del mateix nom, cap a on ens dirigirem.

Circularem ara per una carretereta sense asfaltar durant uns 2,1 km., envoltats de camps de conreu, fins arribar a un lloc assenyalat per aparcar còmodament el vehicle.

A continuació, ja a peu, seguirem l'itinerari indicat que ens permetrà a més de visitar el jaciment ibèric, arribar a la construcció que buscàvem, el Castellet de Banyoles.

Durant el planer recorregut veurem diversos panells informatius.

Les restes del castellet estan a tocar d’un cingle, sobre el riu Ebre, amb unes vistes impagables, que per si soles ja justificarien la visita.

Altres: Imprescindible un passeig sense presses pels bonics carrers de trama medieval del nucli antic de Tivissa.

Altra informació complementaria:

La Serra de Llaberia, espai PEIN de gran extensió, envolta tot el poble, convertint-lo en un espai de gran interès.

La serra de Llaberia - Colldejou forma un nucli orogràfic complex, que uneix estructuralment les muntanyes de Prades i de Cardó, amb moles que superen els 900 m d'alçada als punts culminants, amb potents cingleres que encerclen el sistema. Els materials que predominen són els calcaris.

Ribera d Ebre : Veure en un mapa més gran.

castellet-de-banyoles-02

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

castellet-de-banyoles-03

Informació facilitada pel Museu d'arqueologia de Catalunya.