Torrota de Can Llopart – Subirats / Alt Penedès

torrota-de-can-llopart-070207_516

torrota-de-can-llopart-070207_510

torrota-de-can-llopart-070207_508

Situació: A Els Casots, entitat de població del municipi de Subirats (Alt Penedès) – Barcelona.

Època: Segle XII.

Estat: Restaurada. Es pot fer la volta a tot el perímetre exterior de l’edificació, però l’interior, no és accessible

Altres noms: És coneguda com la Torre de Can Llopart, o la Torrota.

Accés - Visitada el 07/02/2007:

Procedents de l’Ordal, i circulant per la carretera N-340, en direcció a Vilafranca del Penedès,  a l’arribar al llogaret de El Pago, continuarem per una desviació a la dreta, amb direcció a Sant Sadurní d’Anoia, i que ens portarà a Els Casots.

A la sortida d’aquest poble, a l’esquerra, una mica enfilada en un turó, ja veurem la torre. A l’esquerra hi ha una desviació que indica per accedir a “Can Panxa”. Entrem-hi i tant aviat puguem, aparquem el cotxe (Hi ha una entrada a un camp de conreu, que ens ha permès donar la volta al vehicle, i una miqueta més endavant, a l’esquerra del camí, l’hem deixat aparcat).

Llavors, per aquesta mateixa entrada de camp que hem citat, anirem vorejant-lo fins que de seguida a la dreta, veurem la torre.

Localització: N 41 24 31 E 01 48 02. Altitud: 342 m.

Altres:

Edificacions properesDins del terme municipal de Subirats, podem trobar fins a deu edificacions, però no precisament a la vora les unes de les altresVeure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

1. Castell de Subirats
  2. Església de Sant Joan Salerm