Església de Sant Joan Sesrovires – Subirats / Alt Penedès

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: A la barriada de la Torre-ramona, a la qual dóna nom, un caseriu de Subirats, vila i municipi de la comarca de l’Alt Penedès (Barcelona).

Època: Segle XII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament en una plaça que hi ha abans d'entrar al recinte clos de Torre-ramona.

No és gens senzill de fotografiar. Per una banda està literalment enganxada a altres edificacions. Per altra costat, el corredor que hi ha en una de les façanes laterals és força estret. La façana principal dona a un clos on hi ha el cementiri i no és accessible lliurament.

Altres noms:

Accés - Visitada el 01/05/2013:

A la zona sud de Torre–ramona. Al menys és senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Localització: N 41 25 12.71 E 01 49 11.95 – Altitud: 156 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Maig 2013):

“ Descripció

L'església és situada al poble de la Torre-ramona, vora el cementiri. És d'una sola nau, coberta amb volta de canó que arrenca d'una gran cornisa motllurada. L'absis és semicircular i està precedit per un tram presbiteral. Al centre de l'absis hi ha una finestra d'una sola esqueixada paredada. En la façana sud s'obre la porta, en arc de mig punt, i una finestra reformada. Està coronada per un campanar d'espadanya de dos ulls.

L'edifici fou molt reformat amb l'afegit d'una capella a l'angle nord-est, el sobrealçament de tot l'edifici i la decoració interior, que amaga l'original. L'aparell exterior és de carreus irregulars, molt ben disposats, amb filades verticals i juntes.

Notícies històriques

El primer document en que apareix esmentada data de l'any 1325, és la concessió de sepultura feta pel bisbe Ponç de Gualba a Berenguer de Corbins al cementiri de l'església de Sant Joan, sufragània de la parròquia de Sant Pere de Subirats.

 El 1930 el rector de Sant Pere de Subirats, a causa de l'estat ruïnós de la rectoria, s'establi a la Torre Ramona; fou llavors que Sant Joan va prendre funcions parroquials, tot i que continuà essent sufragània de l'església del castell.”

Edificacions properesDins del terme municipal de Subirats, podem trobar fins a deu edificacions, però no precisament a la vora les unes de les altresVeure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina. 

  1. Castell de Subirats
  2. Església de Sant Joan Salerm
  3. Església de Sant Joan Sesrovires
  4. Església de Sant Pau d’Ordal
  5. Església de Sant Pere del Castell de Subirats
  6. Torre del Telègraf de l’Ordal
  7. Torre-ramona
  8. Torrota de Can Llopart
  9. Torrota de Can Pinya
  10. Torrota del moro

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Alt Penedès : Veure en un mapa més gran.