Pont del Diable – Cardona / Bages

Situació: A Cardona, vila i cap del municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Segle XV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Altres noms: Pont Trencat - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitat el  28/03/2014:

El punt de sortida, dins de Cardona, ha estat el mateix que ens ha permés veure el Pont de Sant Joan i el Pont de la Lleura.

Veure el mapa següent:

“ Descripció

El Pont del Diable, o pont Trencat, es troba vora la vila de Cardona, sobre el riu Cardener, afluent del Llobregat.

Ha estat declarat part del conjunt del Camí de Santiago.

El configuren dos arcs de diversa amplada i alçada, que reposen sobre roques de llit de riu, la qual cosa l'obliga a descriure un angle obtús.

El pont conserva tallamars pel costat on baixen les aigües i els seus dos arcs, probablement els únics que foren construïts, són de factura i carreuatge regular, ben escairat.

Tenint en compte l'aparell del pont, podem datar-lo entorn del segle XV. Pont dit de Diable - sols foren construïts 2 arcs - en angle sobre el riu Cardener- afluent per la dreta del Llobregat.

Notícies històriques

El sr. Carlos Fernández Casado – Diu: Puente denominado también del Diablo. En la actualidad quedan únicamente dos arcos contiguos de tan buena factura y tan hermosos que merecen ser románicos.