Pont de Sant Joan – Cardona / Bages

Pont de Sant Joan – Cardona

Al fons de la imatge, veiem la capella de Sant Joan del Pont - Segle XVI.

Situació: A Cardona, vila i cap del municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època:  Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat, encara es fa servir pel trànsit rodat.

Accés - Visitat el 28/03/2014:

El punt de sortida, dins de Cardona, ha estat el mateix que ens ha permés veure el Pont del Diable i el Pont de la Lleura.

Veure el mapa següent:

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Març 2014):

“ Descripció

PONT DE SANT JOAN - era de 6 arcs - actualment tot nou -restes de les bases dels pilars. Sobre el riu Cardener- afluent per la dreta del Llobregat.

Notícies històriques

L'antic pont de Sant Joan – medieval - fou construït en el segle XV per a facilitar les comunicacions - donant pas a distints camins rals de ferradura endreçats a l'altra part del Cardener; a Serrateix i Caserres - a Berga - a Solsona - a la Vall de l'aiguadera i Busa i a St. Llorenç dels Piteus - està format per 7 arcs sostinguts per robustos pilars als contraforts angulars sòlids - a faixó de petits baluards.

Té uns 80ms. d'extensió per 3,25m d'amplada - els arcs sòn de desigual alçaria - tenint el més alt 8,30ms (c.a. Torras).”

• En un dels extrems del pont hi ha la capella de Sant Joan del Pont (segle XVI).  Està a la part baixa d'una edificació que rebia el nom de Molí dels Horts – (Wikipedia).