Pont de La Lleura – Cardona / Bages

Pont de La Lleura – Cardona

Situació: Afores de Cardona, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Medieval - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Actualment el trànsit rodat encara el fa servir.

Accés - Visitat el  28/03/2014:

El punt de sortida, dins de Cardona, ha estat el mateix que ens ha permés veure el Pont de Sant Joan i el Pont del Diable.

Havent deixat enrere la Capella de Sant Joan del Pont (Pont de Sant Joan – Cardona – 41 55 14.3 01 40 57.4), de seguida (41 55 13.9 E 01 40 53.8) continuem per unes desviacions, primer  a la dreta i a continuació per l'esquerra, sense trobar-ne cap més, fins arribar a destí.

No hi ha cap indicació enlloc. Hem aparcat al voral del camí.

Veure el mapa següent:

“ Descripció

Pont de la Lleura, està sobre la rasa del Remei, afluent de l'esquerra del Cardoner, afluent per la dreta del Llobregat.

És un pont pla d'un sol arc apuntat, i tot de pedra. Està format a partir d'un antic pont i d'un aqüeducte, que costat per costat - al suprimir l'aqüeducte - ha donat més amplada al pont.”