Torre del Botxí – Cardona / Bages

torre-del-botxi-cardona-120225_505bisblog

torre-del-botxi-cardona-120225_526

torre-del-botxi-cardona-120225_518

Situació: A tocar del nucli urbà de la localitat de Cardona (Bages) – Barcelona.

Època: Medieval.

Estat: A data d’avui s’hi estan portant a terme treballs de rehabilitació. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 25/02/2012:

Cal localitzar el portal de Graells, un dels portals del recinte murat que envoltava la vila de Cardona.

Situats al davant del portal veurem que hi ha un carrer a la dreta, per on continuarem i ben aviat a l’esquerra veurem unes discretes escales (41 54 57.71 01 40 55.38) . La torre ja és visible.

torre-del-botxi-cardona-itinerari-google-maps

Captura de pantalla de GOOGLE MAPS.

Aparcarem el cotxe als voltants i continuarem a peu, pujant aquestes escales, fins arribar a tocar ben aviat aquesta edificació.

Localització: N 41 54 55 E 01 40 54. Altitud: 507 m.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Cardona, ens complau extreure, extractada, la següent informació:

“ A la banda nord de la vila, molt a prop del portal de Graells i en un cos avançat de la muralla, es troba l’habitatge de la persona que havia d'executar les penes imposades.

La figura del botxí i el seu paper el convertien en un personatge rebutjat socialment, raó per la qual havia de viure exclòs de la comunitat, i això explica que la Torre del Botxí sigui a tocar del nucli urbà, però extramurs.“

torre-del-botxi-cardona-120225_514bisblog

Vistes del castell de Cardona, des de la Torre del Botxí.