Fortificació de Puigcerdà – Puigcerdà / Cerdanya

Situació: A Puigcerdà, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo.

Altres noms: Puigcerdà – Recinte fortificat - Generalitat de Catalunya. *

Accés – Visitada: 05/10/2018.

Hi hem accedit pel carrer que al mapa de Google s'identifica amb el nom de Passeig del Torreó. Aparcament als voltants.

Localització: N 42 26 07.2 E 01 55 27.3

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2018):

“ Descripció

Guarda només restes dels antics murs i portals que defensaven la població al sector ponentí del puig on hi ha la ciutat,

concretament, un llenç de muralla reforçat amb una torre cilíndrica.

El parament és de pedres o còdols sense treballar lligades amb morter.

Hi ha senyals de reconstrucció en l'aparell del mur.

A l'extrem meridional hi havia un portal de muralla, a l'antic camí de la via romana que anava fins al à  Pont de Sant Martí d'Aravó.

Notícies històriques

El rei Alfons I entre els anys 1178 i 1181 va atorgar un seguit de privilegis a la població, obligant als seus habitants a la construcció d'unes muralles, una fortalesa... Per la seva situació estratègica, ha estat assetjada i reprimida al llarg del temps.

Després de la Guerra del Segadors (1652), de la divisió de la Cerdanya entre l'estat francès i l'espanyol (1659) el duc de Noailles el 1678 féu demolir les fortificacions.”

• A efectes de classificació d’aquesta construcció a les nostres pàgines, ho farem amb l'etiqueta de “muralles”.

Altres llocs propers: Altres construccions d'interès - Edificis singulars.