Capella de Nostra Senyora de Gràcia – Puigcerdà / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Puigcerdà, vila capital històrica de la Cerdanya i oficialment de la comarca actual de la Baixa Cerdanya, a la província de Girona

Època: Segle XV – Gòtic -  Generalitat de Catalunya.*

La trobarem al carrer Escoles Pies, 22. Aparcament als voltants.

Localització: N 42 25 53.9 E 01 55 44.6 – Altitud aprox. : 1.197 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2018):

“ Descripció

Construcció d'una sola nau, arcs de pedra apuntats i volta d'aresta. L'absis és semicircular, amb volta d'aresta gòtica i clau.

Al costat de ponent s'obren tres finestrals geminats amb vitralls. Contraforts exteriors i sòcol important.

Cor de fusta als peus. Portada amb dovelles de pedra, òcul i fornícula damunt el portal. Petit campanar coronant la façana.

Notícies històriques

La capella de la Mare de Déu de Gràcia és originària del segle XV i es construí gràcies a les donacions de Jaume Mercader, Veguer de la Cerdanya i Batlle de Puigcerdà.

La seva consagració va tenir lloc el 2 de juliol de 1482.

Els francesos la van malmetre l'any 1793 i fou restaurada el 1795.”