Església parroquial de Sant Martí de Campmajor – Sant Miquel de Campmajor / Pla de l’Estany

espereu…

Sant Martí de Campmajor és una entitat de població del municipi de Sant Miquel de Campmajor. A penes els separa poc més d'un quilòmetre de distància.

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Martí de Campmajor, entitat de població de Sant Miquel de Campmajor, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l'Estany (Girona).

Època: Segle XI – Romànic - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: No hi consta  - Generalitat de Catalunya.*

Estat:  Bo. No és accessible lliurament. Aparcament pràcticament al davant.

Altres noms: Sant Miquel de Campmajor / Santa Quitèria - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitada el 09/03 /2018:

Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret.

La principal carretera d’accés és la GI-524: Santa Pau / Mieres / Sant Miquel de Campmajor / Porqueres / Banyoles.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Març 2018):

“Descripció

L'edifici actual respon a una renovació gaire bé total de l'antic temple romànic, del qual resta l'absis, reconvertit en cor, part de la torre campanar i vestigis del mur esquerra de l'exterior, i la portalada dovellada.

Actualment presenta una única nau amb arcs torals i llunetes laterals. S'orienta en sentit oposat a la nau romànica del temple primitiu.

El temple resta inacabat, faltaria un altre tram de la nau. L'interior és enguixat. L'altar és d'estil barroc.

Inicialment hi havia un temple construït al segle IX, del qual no se'n conserven restes.

L'edifici actual segurament fou edificat en el segle XIX i presenta restes (campanar, portalada i pany de paret) de l'antic temple romànic construït al segle XI.

El 1858 la parròquia de Sant Martí tenia 248 habitants.

L'any 866 el rei de França, Carles el Calb, va confirmar a l'abat de Banyoles la possessió de l'església de Sant Martí de Campmajor, edificada en temps de l'abat Elies.”