Pont de Can Prat – Sant Miquel de Campmajor / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Miquel de Campmajor, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Època medieval - Generalitat de Catalunya * / Segle XII, segons un cartell informatiu que trobem al voral de la carretera d’accés.

Estat:  Bo. Actualment encara es manté en servei, per traspassar el Ritort, segons identifiquem a Google Maps.

Altres noms: Pont medieval - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitat el 09/03 /2018:

El punt d'inici ha estat un lloc de Sant Miquel de Campmajor, situat entre els PK 25 / 24 de la carretera GI-524 – (Sant Martí de Campmajor / Banyoles), situat a 42 07 32.4 02 41 00.5, on hi ha l'Ajuntament i des d'on hem pres una sortida indicada: Santa Maria del Collell - 4, cap a on ens dirigirem, entrant a la carretera GIP-5244, transitant fins un lloc situat entre els PK 1/2 d'aquest vial, on trobarem el pont que busquem.

La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta la generació automàtica del següent

M A P A del recorregut – Distància aproximada: 1700 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,ens complau extreure la següent informació - (Març 2018):

“ Descripció

Pont medieval que travessa la riera de St. Miquel, estructurat amb tres arcs de mig punt, construïts amb carreus ben tallats.

L'arc central és més gran que els dos laterals, i això fa que el punt central sigui el més alt de la construcció.

Les baranes actuals no son originàries, sinó que s'han reconstruït amb maçoneria. Les pilastres presenten estreps triangulars de reforç a la base.”