Ermita de Sant Bartomeu de Matamala – Porqueres / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Porqueres, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle XI – Romànic - Generalitat de Catalunya *

Protecció: No hi consta - Generalitat de Catalunya *

Accés – Visitada el 03/11 /2017:

Introduint les coordenades anteriors en un mapa de Google, es confecciona automàticament el següent

M A P A d’aquest recorregut.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2017):

“ Descripció

Construcció de petites dimensions d'una nau capçada a llevant per un absis semicircular cobert amb quart d'esfera. Antigament estava cobert per una volta de canó però d'aquesta només en resta la línia d'arrencament. La façana té una porta rectangular amb llinda i brancals de carreus de pedra ben escairats i, coronat la façana, hi ha un campanar de cadireta d'un sol ull. La teulada és a dues aigües.

El parament reflexa les dues etapes constructives: l'obra romànica és de carreus amb filades força regulars i la reconstrucció del segle XV és amb carreus irregulars i morter.

Notícies històriques

La primera vegada que aquesta ermita apareix documentada és l'any 1321. Va ser víctima dels terratrèmols de l'any 1428, per això, l'any 1453 va ser reconstruïda.”