Església de Santa Cecília de Beders – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Beders, entitat de població de Bellver de Cerdanya, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: Segle XII – Romànic -  (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

Accés - Visitada el 09/10/2015:

Des de Baltarga (Església de Sant Andreu de Baltarga), hem introduït les coordenades de situació al nostre navegador, que ens hi ha conduït sense destorb.

Localització: N 42 21 10.9 E 01 48 18.6 - Altitud: 1.089 m.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2015):

“ Descripció

La petita capella aïllada de Santa Cecília de Beders, que havia estat una humil parròquia, ha patit saquejos i destrosses al llarg dels temps.

La construcció actual és d'una sola nau coberta amb un embigat de fusta a dues aigües, substituint la volta de canó, i absis semicircular llis amb finestra esqueixada.

En la restauració s'ha recuperat l'absis que havia estat reconvertit en sagristia separant-lo de la nau per una paret. L'aparell de l'absis, del segle XII, és més regular que el de la resta de l'edifici que respon a una reconstrucció més tardana de la nau i explica la insòlita ubicació de l'entrada al costat nord.

El campanar és d'espadanya amb un sol forat.

Notícies històriques

Santa Cecília de Beders, que depèn de l'antiga parròquia de Coborriu de Bellver, és citada a l'Acta de consagració de la Catedral d'Urgell (839).”

Ermites i/o esglésies ROMÀNIQUES de BELLVER DE CERDANYA