Església de Sant Policarp – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Cortàs, entitat de població de Bellver de Cerdanya, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: Segle XI – Romànic -  (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment presenta un bon aspecte. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés - Visitada el 09/10/2015:

Circulant per la carretera N-260 (Puigcerdà – Martinet -  Bellver de Cerdanya ), transitant en aquest sentit, i abans d'arribar a Martinet, entre els PK 195 / 196, prenem una sortida d'aquesta carretera a la dreta (42 22 23.4 01 47 20.7), indicada, que ens portarà en primer lloc a Cortàs i posteriorment a Èller. Al mapa de Google identifiquem el vial pel que circularem ara com a Carretera d’Èller.

Localització: N 42 23 56.0 E 01 48 04.6 - Altitud: 1.344 m.

“ Descripció

L'església de Sant Policarp és situada al poble de Cortàs, en el pendent de la muntanya que tanca la Vall Tova.

L'edifici és de planta rectangular d'una sola nau, coberta amb volta apuntada i absis semicircular amb volta de quart d'esfera i una finestra de doble esqueixada.

L'absis, orientat a llevant, es troba força desviat de l'eix de la nau. A banda i banda hi ha quatre capelles, dues de grans i dues de petites obertes en el gruix del mur, totes elles de planta quadrada, a més de la sagristia del costat de migdia.

En aquest mateix costat es pot veure la porta original, ara tapiada. La porta actual es troba al mur de l'oest on hi ha també un rosetó i on s'aixeca el campanar d'espadanya de dues obertures.

La parròquia de Cortàs s'esmenta a l'Acta de consagració de la Catedral d'Urgell (839).”

Ermites i/o esglésies ROMÀNIQUES de BELLVER DE CERDANYA