Església de Sant Feliu de Lluelles – Montmajor / Berguedà

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Feliu de Lluelles, entitat de població de Montmajor, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Tot i que aquesta església està documentada des del segle XI, l'edificació actual correspon al segle XVII – Barroc – (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés - Visitada el 06/11/2015:

La part inicial de l'itinerari per arribar a aquesta església, coincideix amb la part inicial del recorregut per anar a l’església de Sant Martí de Pegueroles, és a dir:

Procedents de Montmajor i circulant per la carretera B-420 (Cardona / Montmajor), en un lloc d'aquest vial (41 59 32.5 01 42 39.1) situat entre els PK 10 i 9  hi ha una sortida a la dreta, indicada per anar a Pegueroles, cap a on ens dirigirem.

Fi de la coincidència.

Sobrepassarem la sortida que es dirigeix a Pegueroles.

A 42 00 02 01 41 54 trobem una desviació, indicada per anar a Sant Feliu de Lluelles (A 3,3 km) i a la Torreta. Continuem circulant per terreny asfaltat.

A 41 59 51.0 01 41 20.9 Trobem una desviació i continuem per la dreta, entrant a un camí de terra, transitable, amb una indicació: Sant Feliu de Lluelles, a 3 km.

MAPA d’aquest itinerari

Altres: De la pàgina web – (Patrimoni.Gencat),ens complau extreure la següent informació (Novembre 2015):

“ Descripció

Església d'una sola nau rectangular amb presbiteri quadrat i amb la porta oberta al mur de ponent de l'edifici.

Reprodueix el model característic del barroc rural, amb un campanar de torre quadrada bastit a migdia, prop del presbiteri i amb obertures d'arc de mig punt i balustrada.

L'interior és arrebossat i amb petites capelles lateral obertes a la nau.

Les primeres notícies documentals de l'església de Sant Feliu de Lluelles són del segle XI.

L'església fou parroquial a l'època medieval i aquesta categoria quedà confirmada per la visita feta al Deganat de la Vall de Lord l'any 1312.

Al segle XVII i inicis del XVIII l'edifici romànic fou substituït per l'actual construcció barroca i es vinculà com a sufragània a la parroquial de Sant Martí de Tentellatge, oficiat de Solsona.”