Castell de Paüls / Baix Ebre

Les restes del castell estan situades una mica pel damunt de les darreres cases del poble.

Situació: A la localitat de Paüls (Baix Ebre) – Tarragona.

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès. Restes insignificants.  Magnífica ubicació, dominant el poble i una gran extensió de terreny a tot el  nostre entorn. Lliurament accessible. Molt ben assessorats per nombrosos – i en bon estat - panells informatius detallant les muntanyes (360º) que ens envolten.

Accés - Visitat el 02/03/2008:

Procedents de Tortosa, circulant per la carretera C12 - en sentit Benifallet – primer, i després per la TV-3541, arribem a Paüls i entrem a la població per una desviació que ens indica per anar a l’Església i el Castell.

Enfilant-nos per una carretera exterior a la població, arribem aviat a la plaça de l’Ajuntament, on aparquem còmodament: N 40 55 21 0 24 01.

Desprès, ja a peu, ens dirigim intuïtivament, pels costeruts carrers del poble, amunt, cap a l’església de Santa Maria, ubicada dins del recinte del castell, d’origen àrab, que s’endevina allà a dalt.

Encara una mica més amunt de l’església, ajudats per unes escales de pedra amb baranes de ferro, arribem dalt de tot del turó que presideix la població, on hi ha les minses restes de l’edificació que busquem.

Baix Ebre : Veure en un mapa més gran.

Vistes des del castell de Paüls.