Castell de Montagut – Montagut i Oix/ Garrotxa

castell-de-montagut-la-garrotxa-110909_511bis

castell-de-montagut-la-garrotxa-110909_506bis

I T I N E R A R I

Situació: A les afores de Montagut, població cap del municipi de Montagut i Oix (La Garrotxa) - Girona)

Època: Segles XIII – XV.

Estat: Sols resta en peus una torre rodona i un llenç de muralla. Ambdós elements, gaudeixen  a dia d’avui, de bona salut.

Accés - Visitat el 09/09/2011:

Ha estat un de les localitzacions més senzilles, comparada amb la de moltes altres edificacions que hem visitat amb anterioritat.

L’itinerari s’inicia a Montagut, al costat de les escales d’accés (42.23337 2.59434) al Camp Municipal d’Esports, al final del carrer Avinguda de les Escoles.

A partir d’ara sols cal circular per una ampla carretera, a estones  asfaltada i a estones no, però sempre transitable amb qualsevol tipus de vehicle.

Dos cents metres abans d’arribar, hi ha una cruïlla de camins: hem de continuar per l’esquerra i al cap d’un recorregut total d’uns 3,9 km. arribarem al nostre destí.

Hi ha lloc per aparcar ben còmodament.

Les restes del castell comparteixen aquestes altures amb l’església de la mare de Déu del Cós, restaurada, i que data de l’any 1105.

Localització: N 42.23084 E 2.57211 - Altitud: 612 m.

Altres: També és conegut com a Castell del Cós. Les vistes des d’aquest lloc són esplèndides panoràmiques.

Garrotxa : Veure en un mapa més gran.

castell-de-montagut-la-garrotxa-110909_517