Església NOVA de Sant Salvador – Castellfollit de la Roca / Garrotxa

espereu…

Documentem mínimament aquesta església, del segle XX, en contraposició a l’església VELLA, del mateix nom, del segle XII

I T I N E R A R I

Situació: A Castellfollit de la Roca, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona).

Època: Segle XX – Ajuntament de Castellfollit de la Roca

Protecció: Ho desconeixem.

La trobarem a la plaça de l’església, cantonada carrer Pau Casals. Aparcament als voltants.

Altres: A dia d’avui (Maig 2018), a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, no hi hem trobat cap informació sobre aquesta església; encara deu ser massa jove ...

A la pàgina web de l’Ajuntament de Castellfollit i referit a l’església VELLA, hi ha una mica d’informació al respecte, com és lògic, donat la complementarietat d’ambdues edificacions.

Edificacions properes: A l’altre extrem del poble, “relativament” a la vora, hi ha l’altre església, l'Església VELLA de Sant Salvador. Veure el nostre mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, ens complau extreure la següent informació:

“Situada a la carretera comarcal que uneix Girona i Olot. És de planta quadrada, bastida amb rajols i parets arrebossades.

A la part inferior hi ha una font, al mig d'una fornícula amb la imatge, realitzada en un taller olotí, de Sant Roc, i la data 1885.

Està coronada per una estructura de ferro que sosté la campana.”