Pont sobre el riu Fluvià – Castellfollit de la Roca / Garrotxa

espereu…

El fet de que avui hi trobem publicada a les nostres pàgines una construcció com la present, del segle XIX,  obeeix més al que no és, que no pas al què és.

Amb això volem dir que en cas de que ens la trobem pel camí, sapiguem que: No és una obra d’època medieval.

Situació: A les afores de Castellfollit de la Roca.

Època: Segle XIX – Obra popular - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Trencat i abandonat. En un lloc o altra d’aquí, hi ha un cartell indicador: “Estació depuradora d’aigües residuals de Castellfollit de la Roca.”

Accés – Visitat: 08/06/2018.

0Punt d’inici: En un punt de la carretera N-260, situat aproximadament a  42 13 16.8 02 32 59.4, entre els PK 76 / 77 d’aquesta via, prenem una sortida a mà dreta, sense cap indicació, en lleugera baixada. Tot seguit creuen un petit túnel i a la sortida, a la dreta,  ja hem arribat a destinació. Aparquem el cotxe i ens movem a peu pel lloc.   El pont ha estat visible des de la carretera.

“ Descripció

Pont de finals del segle XIX i principis del segle XX ubicat sobre el riu Fluvià i paral·lel a l'actual, damunt del qual hi passa la Comarcal 150 (de Girona a Olot per Besalú).

Aquest antic pont de Castellfollit de la Roca està actualment molt enrunat, conservant únicament dues arcades dretes i part d'una tercera. Al llit del riu hi podem veure les restes de les bases de les arcades desaparegudes. Tres d'elles varen caure fa uns quatre anys. Va ser bastit amb pedra tallada i ciment.

A un quilòmetre d'aquest pont, aigües avall, es conserven les despulles d'un altre pont del segle XII. El seu estat és també lamentable, i únicament es conserva una part d'una arcada dreta

( aquest pont romànic ja formaria part del municipi de Montagut de Fluvià). “

Notícies històriques: "