Castell de Colltort – Sant Feliu de Pallerols / Garrotxa

Restes del castell.

Altres restes que hi ha pels voltants.

Situació: Al terme municipal de Sant Feliu de Pallerols (La Garrotxa) – Girona.

Època: Segle XI, documentat l’any 1017.

Estat: Malmès. Lliurament accessible. Immenses vistes als voltants.

Accés - Visitat el 16/09/2011:

Procedents de Sant Feliu de Pallerols i circulant per la carretera C-63 en sentit nord (Olot),  entre els PK 61-62 d’aquest vial prendrem una desviació (42.09859 / 2.49565) a la dreta, indicada per anar a l'Església de Sant Iscle de Colltort, cap a on ens dirigirem i on hi arribarem en ben poca estona, aparcant al costat de l’Església, fent una petita visita per l’exterior.

Tot seguit tornem al cotxe i continuem per la carretera per on havíem arribat, fins un lloc proper, situat a 42.12234 2.53021, on hi ha un trencall a l’esquerra. Hi ha un cartell indicant aquesta direcció per anar al castell i ens informa que trigarem uns 50 minuts. Abandonem l’asfaltat i entrem a un camí de terra. Hem deixat aparcat el cotxe aquí mateix i ja hem continuat el camí a peu.

Durant uns quants metres el camí encara és un camí pla, ample, fins arribar aviat a un lloc situat a 42.12356 2.52898, on trobem la següent situació: Al terra del camí hi ha una reixa de ferro. Hi ha una desviació a mà esquerra que es dirigeix a una propera edificació. Davant nostre, el camí continua. A la dreta hi ha l’inici d’un petit corriol anunciat per un cartell: Castell de Colltort. Evidentment, continuem en aquesta direcció.

Durant el proper recorregut no hem tingut gaires problemes per seguir el camí. Camí que entre altres passa per llocs encantadors i mai més ben dit, doncs hi ha un paratge on el camí discorre per una arbreda d’alts troncs, fosca, humida i una mica fantasmagòrica (Sembla el bosc encantat). En cap moment és visible l’edificació que busquem.

La darrera part del recorregut, per la seva accidentada geografia, ens ha recordat força la mateixa zona del castell de Bestracà, al Ripollès.

Finalment quan arribem a tocar de les pedres del castell, una petita descoberta pels voltants ens permet veure una sèrie de restes que denoten que la fortificació havia estat una mica més gran del que el seu estat actual presenta.

Altres: La durada del camí, a peu, ha estat d’uns 45 minuts. Ho sigui que el cartell tenia raó.

Informacions complementàries de l'ITINERARI