Castell de Castissent – Tremp / Pallars Jussà

Castell -  2008:

Vistes des del castell - 2012:

A prop de Castissent- 2008:

A prop de Castissent - 2012:

Situació: A Castissent, llogaret d'hàbitat dispers del municipi de Tremp (Pallars Jussà) – Lleida.

Tot i que pertany administrativament a la comarca del Pallars Jussà, des del punt de vista geogràfic és un poble ribagorçà

Època: Ho desconeixem.

Estat: Pràcticament desaparegut, o al menys no hem sabut determinar amb propietat si n'hi ha alguna resta.

La plana superior del turó està compartida per l’església, un petit cementiri i restes d'algunes altres construccions.

Accés - Visitat el 10/10/2008 i el 23/03/2012:

Sortint de Puente de Montañana (Aragó) i circulant per la carretera N-230 en sentit sud, trobem de seguida una desviació a mà esquerra, amb indicacions  i creuem per un pont el riu Noguera Ribagorçana.

0 - Ens trobarem llavors circulant per la carretera C-1311.També de seguida (Entre els PK 0-1) trobarem un trencall a la dreta (42 08 48.09 0 41 58.31) amb indicacions per anar a La Clua (9 km) i a Castissent (6 km), cap a on ens dirigirem.

1 - Més tard trobarem una altra desviació a l'esquerra (42 07 48.00 0 41 56.00), també indicada per anar a Castissent, per on seguirem.

2 - Finalment arribarem a un lloc (42 07 29.34 0 42 57.39) on veurem un petit pont que travessa un cabalós canal d’aigua, que no creuarem.

Davant nostre hi ha un turó on a dalt hi destaca la silueta del l'Església de Sant Joan Baptista. Aquí abandonem l'asfalt i hem de continuar per una petita carretera de terra. Caldrà valorar la conveniència de com pujar aquest darrer tram del camí, segons el cotxe que portem.

En qualsevol cas, si hi pugem a peu, la distància és molt curta.

3 - Localització: Davant de la porta de l’església: N 42 07 27.86 E 0 42 49.11 - Altitud: 725 m.

Altres: Bonics paisatges durant el camí. Des de la plana del castell, espectaculars vistes als voltants.

Pallars Jussà : Veure en un mapa més gran.