Castell d’Arbul – Tremp / Pallars Jussà

I T I N E R A R I

Situació: A Arbul, antiga entitat de població de Fígols de Tremp, actualment entitat de població del municipi de Tremp (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Documentat des del segle XI.

Estat: Resta en peus una malmesa torre. A la seva vora hi ha la capella romànica de la Mare de Déu d’Arbul.

Aparcament als voltants.

Accés - Visitat el 16/03/2012:

Circulant per la carretera C-13 (Lleida – Esterri d’Àneu) en sentit nord, una mica abans d’arribar a la localitat de Tremp, entre els PK 85/86, trobarem una rotonda (42 09 22 0 53 54) on hi ha una sortida indicada per anar al Pont de Montanyana, cap a on ens dirigirem.

Ens trobarem llavors circulant per la carretera C-1311. A Google Maps l’identifiquem com a carretera de Barbastro a Tremp.  Durant el proper recorregut passarem a tocar del poblet de Claret, on hi ha algunes restes de l’antic castell de Claret (Visita opcional).

Al PK 15 d’aquest vial trobarem un trencall a l’esquerra (42 08 50 0 48 30) on hi ha una indicació: El Meüll – 5 km. Aquí s’inicia una pista de muntanya, identificada a Google Maps com a camí de Mur, per on continuarem.

Per la següent part del recorregut els remetem al mapa de Google que hi ha a aquesta mateixa pàgina i  també a les captures de pantalla de Google Maps, complementades amb anotacions manuals.

Localització: N 42 07 37.89 E 0 47 08.27. Altitud: 928 m.

Altres: Tot i que creiem que el camí es pot fer amb un vehicle de turisme, és força més recomanable fer-ho, si és possible, amb un vehicle 4x4.

Com en altres ocasions, no ens cansarem de repetir que cal considerar les circumstàncies meteorològiques que ens puguem trobar,  (Pluja, neu, glaç, etc.), i que poden condicionar força la circulació per aquestes pistes de muntanya.