Castell de Claret – Tremp / Pallars Jussà

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


castell-de-claret-120316_502

castell-de-claret-120316_503

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistes des del castell de Claret.

I T I N E R A R I


Situació: a Claret, entitat de població del municipi de Tremp (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Segle XI.

Estat: Pràcticament desaparegut, doncs sols resta en peus la meitat d’una torre i poca cosa més. Lliurament accessible. Aparcament als voltants.

Altres noms:

Accés - Visitat el 16/03/2012:

Circulant per la carretera C-13 (Lleida – Esterri d’Àneu) en sentit nord, una mica abans d’arribar a la localitat de Tremp, entre els PK 85/86, trobarem una rotonda (42 09 22 0 53 54) on hi ha una sortida indicada per anar al Pont de Montanyana, cap a on ens dirigirem.

Ens trobarem llavors circulant per la carretera C-1311. A Google Maps l’identifiquem com a carretera de Barbastro a Tremp.

Entre els PK 21/22 d’aquest vial, a mà dreta, trobarem un trencall degudament indicat per arribar en breu espai de temps a aquest llogaret.

Localitzarem la torre a l'extrem oposat al lloc per on s'accedeix al poble.

Localització: N 42 09 15.13 E 0 52 04.23. Altitud: 621 m.

Altres: De wikipedia ens complau extreure la següent informació literal:

“Actualment, aquest castell és en part desaparegut. Se'n conserva la meitat septentrional d'una torre circular, que es conserva perquè en part fou reaprofitada pels habitatges que es construïren damunt de les seves ruïnes. Se'n conserven fins a 7 m. d'alçada; la part inferior (1,5 m.) té un gruix de 105 cm.; la resta, 90. L'aparell és de pedres regulars, posades de forma arrenglerada i molt ben encaixades, tot i que estan unides amb fang.

Al costat sud de la torre hi ha d'altres parets antigues, que també foren aprofitades per a cases, que poden pertànyer també al castell. Tot plegat, sembla una construcció tardana, dins del romànic, del segle XII o XIII.”

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Pallars Jussà :Veure en un mapa més gran.