Torre Ginebrell – Castell de Mur / Pallars Jussà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del poble de Vilamolat de Mur, entitat de població del municipi de Castell de Mur (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Segle XII.

Estat: Restaurada. Senzilleta. Lliurament accessible. Aparcament al voral de la carretera.

Aprofitant la visita al castell de Mur, ens hem acostat a veure aquesta petita torre.

Quan ja estem a punt d’arribar al castell de Mur, a la dreta veurem l’inici d’una carretereta asfaltada,  amb un indicador assenyalant per anar, entre altres a Vilamolat i Fígols (situada aquesta darrera població a uns 10,5 km.).

Circulant per aquesta molt poc concorreguda carretera, localitzarem l’edificació que busquem dalt d’un petit marge, a l’esquerra del camí, i presidida per una senyera.

Localització: N 42 07 47.33 E 0 49 41.29. Altitud: 677 m.

Altres: Si després de la visita, continuem l’itinerari en sentit Fígols, i una vegada arribats a la carretera C-1311,  girem a l’esquerra, tindrem l’oportunitat d’acostar-nos al proper coll de Montllobar (1080 m), on a la vora hi ha les restes del castell de Montllobar, (Veure el corresponent itinerari d’aquesta edificació) amb una de les vistes més impressionants i extenses del Pallars (Si la situació meteorològica ho permet ...).