Castell del Meüll – Castell de Mur / Pallars Jussà

Valoració: 1 vot.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I


Situació: A El Meüll, petita entitat de població del municipi de Castell de Mur (Pallars Jussà) – Lleida.

Època: Medieval.

Estat: Restaurat modernament, és de propietat privada.

Altres noms:

Accés - Visitat el 16/03/2012:

Circulant per la carretera C-13 (Lleida – Esterri d’Àneu) en sentit nord, una mica abans d’arribar a la localitat de Tremp, entre els PK 85/86, trobarem una rotonda (42 09 22 0 53 54) on hi ha una sortida indicada per anar al Pont de Montanyana, cap a on ens dirigirem.

Ens trobarem llavors circulant per la carretera C-1311. A Google Maps l’identifiquem com a carretera de Barbastro a Tremp.  Durant el proper recorregut passarem a tocar del poblet de Claret, on hi ha algunes restes de l’antic castell de Claret (Visita opcional).

Al PK 15 d’aquest vial trobarem un trencall a l’esquerra (42 08 50 0 48 30) on hi ha una indicació: El Meüll – 5 km. Aquí s’inicia una pista de muntanya, identificada a Google Maps com a camí de Mur, per on continuarem.

A les coordenades 42 08 25.25 0 48 02.17 trobarem un trencall i continuarem per l’esquerra (Camí de los Massos). Durant el proper recorregut haurem de circular sempre recte, seguint intuïtivament la pista principal, obviant algunes petites desviacions que se’ns incorporen o que se’ns aparten de la nostre ruta.

Si tot va bé, que així us ho desitgem, arribarem al llogaret del Meüll.

Com en altres ocasions, recomanem prèviament fer un estudi acurat d’aquesta ruta a Google Maps. Vegi's ara un mapa "exprés" de la darrera part de l'itinerari.

A més la climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació per pistes de muntanya. Caldrà tenir-ho en compte.

Localització: N 42 07 08.37 E 0 48 44.77. Altitud: 958 m.

Altres: Itinerari alternatiu: Si bé l’anada l’hem fet per un camí que comença a l’aparcament del castell de Mur, arriba fins a la Casa forta de Miravet i continua fins el Meüll, no recomanem aquest itinerari, que en principi requereix la utilització d’un vehicle 4x4.

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Pallars Jussà : Veure en un mapa més gran.