Capella de Sant Medir – Sant Martí de Llémena / Gironès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del Pla de Sant Joan, caseriu dispers de Sant Martí de Llémena, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès (Girona).

Estat:  Mal estat, tot i que encara conserva en peus les quatre parets. Contrasta una miqueta l'estat depauperat de l'esglesieta, amb el de les terres dels voltants, acuradament treballades. Lliurament accessible, ja que no disposa de porta d'entrada.

A les parets encara s'observen traces de pintura.

Accés – Visitada el 09/07/2016:

Hi hem arribat a través de la carretera GI-531 (Sant Esteve de Llémena / Girona), que hem abandonat per una sortida (0) que hi ha en un lloc sense  cap indicació, situat en plena corba (42 01 13.9 02 41 21.2), que trobarem entre els PK 14 i 15 d'aquesta via.

Entrem a un camí de terra, en baixada. Trobem una primera desviació, (1) continuem per l'esquerra. Tot seguit en trobarem una altra (2), a la dreta on veurem un pont, amb baranes de fusta, que travessarem.

A la sortida mateix, aparquem el cotxe, i continuarem a peu. Des de la carretera asfaltada fins aquest lloc hi ha uns dos cents metres.

Aquí hi ha un petit cartell informatiu, de senderisme

que ens indica que trobarem l'ermita a la nostra esquerra, a uns 130 m. I efectivament, l'ermita, ja és visible a aquesta distància.

Durant la propera part del recorregut deixarem una edificació en ruïnes a la nostra dreta (3)

i de seguida ja serem a tocar de l'ermita.

Durant tot el recorregut hi hem trobat sols dos petits cartells indicadors.

Remarca:

• No ha estat gens senzill de localitzar. A més de donar unes quantes voltes a peu, i a cavall, sense resultat, finalment hem tingut que anar a preguntar-ho a un establiment que hi ha a la carretera GI-531, els nostres “angelets “ del dia d'avui. Les seves precises indicacions han estat imprescindibles per aconseguir aquesta localització.
  • Al nostre mapa, dins d'una zona delimitada amb una forma ovalada, amb línia discontinua de color marron, hi senyalitzem un camí i un pont. S'ha de tenir fe ... ¡ No es veuen, però ... hi son !.

“ Descripció:

Capella d'una nau coberta amb volta de canó amb absis semicircular i campanar d'espadanya damunt la porta principal, semidovellada.

La façana lateral dreta presenta finestra de doble esqueixada i espitllera.

Davant la porta d'entrada hi ha les restes de parets d'una galilea, ara sense coberta i embardissada.

Ha estat restaurada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. (?)

Havia estat magatzem de la masia propera de Cal Pobre."