Capella de Sant Joan – Sant Martí de Llémena / Gironès

Novetat:

A día 1 de gener de 2019 hem rebut un mail@ d'una lectora nostra, Meritxell T., que molt amablement ens facilita l'actualització de la part final de l'itinerari per accedir a la capella de Sant Joan - Sant Martí de Llémena / Gironès, fent-nos arribar, fins i tot un mapa detallat de la darrera part del recorregut.

Valorem molt positivament aquesta gestió agraint-li molt sincerament la seva col·laboració. Avui mateix hem procedit a actualitzar aquesta informació a les nostres pàgines.

Situació: En terrenys del Pla de Sant Joan, caseriu dispers de Sant Martí de Llémena, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès (Girona).

Època:  Segle XII – Romànic - (Generalitat de Catalunya.*

Protecció: No hi consta - (Generalitat de Catalunya). *

Estat: Bo. El dia de la visita vàrem coincidir amb la presència d'una senyora gran, suposem que era de la casa, que molt amablement ens va invitar a visitar l'esglesieta, que per cert, ja estava oberta.

Accés – Visitada el 09/07/2016:

Hi hem arribat a través de la carretera GI-531 (Sant Esteve de Llémena / Girona), per un accés, que trobarem entre els PK 15 i 16 d'aquesta via - (N 42 01 18.0 E 02 40 56.5).

En el mateix poblet del Pla de Sant Joan s'ha habilitat una zona de pàrking on es poden deixar els cotxes (accés directe des de la carretera GI-531) i d'allà a peu pel camí ral es pot accedir a l'ermita.

MAPA de la part final del recorregut

Localització: N 42 01 25.0 E 02 40 44.5 - Altitud : 265 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Juliol 2016):

“ Descripció

Capella d'una sola nau, coberta amb volta de canó, de perfil lleugerament apuntat, amb absis de punt rodó.

La façana principal presenta espitlleres.

L'accés es fa a través d'una porta semidovellada de pedra amb un teuladet a dues aigües al damunt.

El campanar d'espadanya de dos arcs es produeix a la cara curta de la nau, contrària a l'absis.

A l'absis s'obren dues finestres, la central de doble esqueixada, i cap al sud una altra, d'una sola esqueixada aparedada, a la façana oest n'hi ha una quarta, totalment transformada.”

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *.