Castell de Canet d’Adri – Gironès

castell-de-canet-dadri-100123_514

Entorn, vista general.

La inscripció que apareix a l’esquerra de la fotografia indicant “La Font de la Torre” ens indica per anar a un bonic paratge anomenat les Gorges de la riera de Canet, situat molt a la vora d’aquesta casa.

castell-de-canet-dadri-100123_509

castell-de-canet-dadri-100123_508

castell-de-canet-dadri-100123_507

Situació: A les afores de la localitat de Canet d’Adri (Gironès) – Girona.

Època: Segle XII.

Estat: L’edificació ha estat transformada en una masia, conservant la torre de defensa. Habitada. No és visitable. Fàcil aparcament als voltants.

Altres noms: Conegut també com “la Torre” o “El castellet”

Accés - Visitat el 23/01/2010:

Procedents de Girona i circulant per la carretera GI-531 travessem la localitat de Sant Gregori, fins trobar una desviació a la dreta indicada per anar a Canet d’Adri. Circularem llavors per la carretera GIV-5313, fins arribar a Canet, que tot seguit travessarem. Entre els PK 3 i 4 d’aquesta carretera (molt poc abans del PK 4) veurem un trencall a mà esquerra ( 42 02 11.29 02 44 04.52) amb varies indicacions, entre elles, una per anar a La Font de la Torre i les Gorgues de Canet, cap a on continuarem.

Llavors ens trobarem circulant pel carrer de la Font, en un curt recorregut que ens conduirà a una cruïlla de camins, on ja veurem davant nostre la masia en que s’ha convertit avui en dia el castell de Canet d’Adri.

Hem aparcat (42 02 10.86 02 43 56.24) davant mateix del camí d’accés a l’edificació, on hi ha una petita barrera amb un cartell que indica que és un pas privat.

Gironès : Veure en un mapa més gran.