El Tossal – Ponts / Noguera

És una edificació del segle XX

I T I N E R A R I

Situació: A El Tossal, una petita entitat de població de Ponts, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de La Noguera (Lleida).

Època: Podria ser de les darreries del Segle XX – No hem trobat dades al respecte sobre aquesta edificació, llevat d'una mínima informació oral, la d'un veí de Ponts, que ens ha comentat que ho va construir un home aficionat als castells.

Protecció: No ens consta.

Estat: De propietat privada, presenta un bon aspecte, fa “patxoca”. No és accessible lliurament.

Accés - Visitat el 25/04/2015:

El punt de partida d'avui ha estat des de la vila de Ponts. Hem enfilat per la carretera C-14 en sentit Artesa de Segre.

A l'alçada del PK 116 hem pres una sortida (41 54 38.8 01 10 28.3), indicada per anar a La presa del Tossal i el Canal d'Urgell. Continuarem en aquest sentit.

Després hem trobat una altra desviació (41 55 05.7 01 10 03.4), també indicada: continuem per l'esquerra cap a El Tossal.

Tot el camí és asfaltat.

Altres:

• Com en altres ocasions, documentem aquí una edificació a la que amb el degut respecte, li posem l'etiqueta de “fals castell”.
  • Aquesta qualificació no ha de ser pas entesa en un sentit pejoratiu. Ens referim a que és una construcció moderna, sense “solera”, sense antiguitat, tot i que, com també en altres casos, no deixa de tenir el seu encant.