Castell de Ponts / Noguera

F O T O S

Com sigui que aquest castell va ser destruït amb explosius, hi ha disseminats pels voltants aquest conglomerats de pedres de respectables dimensions, trossos sencers de l'edificació.

Trull d'una sola peça, tallat a la roca.

La Col·legiata de Sant Pere vista des del castell.

Situació: En un turó situat per sobre de la població de Ponts – La Noguera (Lleida).

Època: Medieval (Patrimoni.Gencat.)

Estat: Molt malmès. Escasses restes. Lliurament accessible. Boniques vistes

Accés - Visitat el 20/10/2007:

Procedents de Guissona i circulant per la carretera L-313, ja a dins de Ponts, cal estar atents, a la dreta, i abans de l'inici d'un petit passeig arbrat, a veure un senyal indicatiu per anar a la Col·legiata de Sant Pere de Ponts (Segle XII – Romànic – Patrimoni.Gencat).

A partir d'aquí, aquest senyal es repetirà varies vegades, guiant-nos sense cap problema. Quan sortim del poble, per enfilar-nos cap al turó, ho farem per una pista de muntanya en bones condicions d'uns 2,2 km. de recorregut, que ens deixarà davant de la Col·legiata, on hem aparcat còmodament: 41 55 01 01 11 47.

Davant mateix de l’església arrenca un corriol, fàcil d'identificar, que en molt poca estona ens permetrà arribar a les restes del castell.

Altres:

• Itinerari alternatiu. Sortint de Ponts i circulant per la carretera C-14, en sentit nord, aviat trobarem una sortida d'aquesta carretera, a la dreta, degudament indicada (N 41 55 16.68 E 01 12 20.18) per anar a la Col·legiata.