Torre de la Vila – La Coma i la Pedra / Solsonès

torre-de-la-vila-la-coma-i-la-pedra-110705_503bis

torre-de-la-vila-la-coma-i-la-pedra-110705_517

Porta d'entrada a l'edificació.

Situació: En terrenys del terme municipal de Coma i la Pedra (Solsonès) - Lleida.

Època: XII-XIV. Es desconeix quina funció tenia en la seva època.

Estat: Exteriorment es veu encara força bé. L’interior està completament arruïnat, amb perill de que ens caigui qualsevol cosa pel cap. Lliurament accessible.

Accés - Visitada el 05/07/2011:

Procedents del llogaret de la Coma i circulant per la carretera que a data d’avui a Google Maps apareix indicada com a LV-4012, però que les senyals de tràfic identifiquen ara com a carretera C-462 , en sentit sud, abans d’arribar a La Pedra, trobarem una discreta desviació a mà esquerra (N 42.16938 E 01.59644) , indicada per anar a Insoles, cap a on ens dirigirem.

Circularem ben poca estona per un camí de terra. De seguida veurem a l’esquerra l’inici d’una pista forestal, que té barrat el pas amb una cadena. Hem deixat el cotxe aparcat aquí mateix (42.16872 01.59719) i ens hem calçat per continuar el camí a peu.

Camí que en mitja hora de suau passejada ens ha fet arribar a un lloc on hi ha una clariana a la dreta, un prat . Cal estar atents a localitzar entre l’arbreda l’edificació que busquem, una mica amagada entre la vegetació.

Solsonès : Veure en un mapa més gran.

Informació que figura a la pàgina web de l'Ajuntament de la Coma i la Pedra.