Torre de defensa de la masia de Can Cànoves – Pineda de Mar / Maresme

Fotos obtingudes des de la carretera general.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Pineda de Mar, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme - (Barcelona).

Època: Segle XVI – Obra Popular - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: A dia 04/12/2018 no hi ha cap informació al respecte, a la corresponent pàgina web de la Generalitat de Catalunya.*

Estat: Ho desconeixem.

Accés - Visitada el 01/12/2018:

Situada dins d’una propietat privada, no hi hem arribat a tocar. Les coordenades de posició han estat extretes de fonts externes que no hem pogut contrastar. Havent introduït aquestes dades al mapa de Google, no podem pas assegurar que sigui correcta la posició de la icona corresponent.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya * , ens complau extreure la següent informació - (Desembre 2018):

Torre de planta quadrangular annexa a la masia de Can Cànoves.

Consta de tres pisos, coberts amb voltes, i golfes.

L'accés es fa des de l'interior de la casa, mitjançant el cos annex que uneix la torre i la masia, i una escala de cargol de pedra comunica les diferents plantes.

Es fonamentada sobre la muntanya.

Al primer pis de la façana principal es conserva una finestra gòtica esculpida.

El parament és irregular excepte les llindes i brancals de les finestres i les pedres cantores que són carreus de pedra ben escairats.

La primera documentació escrita de la casa data del 1148.

Durant l'Edat Mitjana només existia l'edifici de la masia però després dels atacs dels corsaris turcs de l'1 d'agost de 1545, es va edificar aquesta torre que servia d'amagatall i refugi; en cas de produir-se un atac, només calia enretirar els taulons de fusta que comunicaven la casa amb la torre, que esdevenia inaccessible.”