Torre de Castellnou de Bages / Bages

torre-de-castellnou-de-bages-110701_506

torre-de-castellnou-de-bages-110701_519

torre-de-castellnou-de-bages-110701_522

Situació: A la vora de La Figuera, una urbanització de Castellnou de Bages (Bages) – Barcelona.

Època: Segles XI – XII.

Estat: Malmesa, mitja edificació ha desaparegut. Imponent torre de defensa de planta circular, popularment coneguda com la Torre dels Moros, de dotze metres d’alçada, amb parets de dos metres i mig d’ample, protegida per un cantó per un fossat,  a dia d’avui inundat de vegetació i amb unes extenses vistes, que es diu que van des del Pirineu a Montserrat.

Accés - Visitada el 01/07/2011:

L’itinerari proposat comença a la urbanització de La Figuera (O Figuerola), a la  confluència dels carrers de Barcelona i La Torre (41.84102 01.83024). Hi ha un cartell indicatiu. Seguirem per aquest darrer carrer fins un lloc situat a 41.84368 01.83312, per on continuarem per l’esquerra. Abandonem l’asfalt. El proper tram del recorregut, no presenta cap dificultat per circular-hi.

Arribats al lloc situat a 41.84942 01.83137, veurem un cartell que ens invita a continuar, a peu, per la dreta. Hi ha un plafó informatiu.

Aparquem el cotxe al voral de la carretera i continuem per un evident camí, fins arribar a tocar de la torre en menys de deu minuts.

Localització: N 41.85092 E 01.83007. Altitud: 618 m.

Altres: Durant el recorregut, hem vist un bon nombre de cartells indicant la direcció que cal seguir per anar a la torre.