Porxos de Cal Malet – Montblanc / Conca de Barberà

I T I N E R A R I

Situació: A Montblanc, població i municipi del mateix nom, i capital de la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona).

Època: A la pàgina web de Pat.mapa, generalitzant sobre els porxos de la Plaça Major, se'ls data “del segle XV-XVI a èpoques posteriors”.

Precisant una mica més, a la pàgina web de l’Ajuntament de Montblanc, i concretament sobre els Porxos de Cal Malet, puntualitza, que és "una construcció del segle XVIII ”.

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat) – (Suposem que sota la protecció del “paraigües” de la Plaça Major).

Estat: Bon estat. Sota els porxos es troben les antigues mesures oficials de la vila, que servien per mesurar el gra.
Les mesures de cereals de sota els porxos funcionaren del 1752 fins al 1905 – (Ajuntament de Montblanc).

Alguns historiadors afirmen que aquest edifici fou la seu del Comú.

Altres noms:  Porxos del Pallol o Repès de l'Ajuntament.

Accés – Visitats el 20/06/2015:

Els trobarem a la Plaça Major.

Altres: De la pàgina web del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ens complau extreure la següent informació (Juny 2015):

“ Descripció:

L'antiga Casa Malet té uns grans porxos, a sota dels quals hi ha les antigues mesures oficials de la vila, que van funcionar des del 1752 fins al 1905, amb la quartera i els tres quartans de pedra per a mesurar els grans del mercat.

Aquest casal també presenta una façana de carreus molt ben picats i uns esgrafiats relativament recents al capdamunt de la façana.

A la planta baixa, just a la part central de sobre dels porxos hi ha un escut del municipi ja que, segons els comentaris d'alguns historiadors, abans de la Guerra dels Segadors havia estat la seu principal del Comú.

Sota els porxos també hi ha una capella de Sant Domènec.

Ressenya històrica: Sense dades.”