Fonda dels Àngels – Montblanc / Conca de Barberà

I T I N E R A R I

Situació: A Montblanc, població i municipi del mateix nom, i capital de la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona).

Època: Segle XV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Actualment (I des de fa anys) és un hostal - restaurant, i en aquest context, és visitable.

Altres noms

Accés - Visitada el 20/06/2015:

La trobarem a la Plaça dels Àngels, al començament del carrer que al mapa de Google s'identifica com a carrer dels Jueus, relativament a la vora de la Plaça Major.

Localització: N 41 22 36.1 E 01 09 45.3 – Altitud aproximada: 337 m.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juny 2015):

“ Descripció

Fonda que té una de les façanes amb finestres gòtiques, ornamentades i realitzades en pedra. La resta de les façanes són modernes i l'interior no conserva cap element antic.”

“ Descripció:

La Fonda dels Àngels és un típic hostal ubicat al cor del barri jueu o call i té uns magnífics finestrals gòtics geminats amb els arcs trilobulats.

Ressenya històrica:

Sense dades.
Segons una tradició local o la veu popular montblanquina, aquest edifici gòtic, situat a l'extrem del carrer, era la seu de la sinagoga dels jueus montblanquins. Actualment aquesta tradició és molt discutida.”