Pont del Prat de les Hortes – Osor / Selva

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d'Osor, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Selva (Girona).

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Encara dura, encara es pot fer servir, anant a peu, tot i que ara ja ha perdut tota utilitat: es pot fer servir per passar d'enlloc, al no res.

Les seves reduïdes dimensions, l'absència de baranes i la presència d'abundant vegetació que l'acompanya, fan que passi pràcticament desapercebut.

Altres noms: Pont del Pla de les Hortes - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitat: 26/02/2017.

El trobarem en una corba, a tocar de la fita del PK nº 8 de la carretera GI-542 – asfaltada - (Sant Hilari de Sacalm / Osor / Anglès), on hi ha una sortida que aboca a un camí de terra. Està als primers metres d'aquest camí, a l'esquerra, a continuació d'un rail protector de la carretera.

A l'altra banda del camí hi ha un cartell indicador: Taverna del Sobirà.

Localització: N 41 56 25.2 E 02 34 04.4 – Altitud aproximada: 304 m.

“ Descripció

Pont petit, d'un sol ull i d'arcada rebaixada, situat sobre la riera d'Horta i al costat de la carretera d'Osor a Anglès passat el mas Coll.

Està situat entre dues penyes i fa una llargada d'aproximadament 5 metres. La seva alçada màxima és d'uns 4 metres sobre l'aigua. La seva forma d'arc rebaixat està sustentada en les mateixes parets naturals de la riera.

Està fet de pedra poc desbastada i morter, i té un petit aterrassament de base i per superar el desnivell a la part oest. A més, falta un tros de barana al costat oest.

Actualment s'hi pot passar, però està en desús i no porta enlloc. La construcció aprofita un gorg de la riera d'Horta, proper a la desembocadura a la Riera d'Osor.

El seu estat de conservació és dolent, ja que la vegetació ocupa gairebé totes les parts de la construcció. Hi ha un arbre caigut a un dels costats d'accés del pont.

Aquest pont es pot datar en l'època medieval i moderna; segles XIV - XVII.

Era un dels ponts de l'antic camí d'Osor i Sant Hilari a Anglès.