Pont de Can Vidal – Osor / Selva

Situació: A Osor, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Selva ) - Girona).

Estat: Bo. Lliurament accessible, transitable a peu, tot i que ha perdut utilitat.

Altres noms: Pont de la Noguerola, segons diu un cartell informatiu de l'Ajuntament d'Osor.

Accés – Visitat: 26/02/2017.

Senzill de localitzar, als peus del carrer Major, a tocar de l’Ajuntament.

Localització: N 41 56 43.3 E 02 33 25.2 – Altitud: aproximada: 332 m. La posició d'aquesta construcció en el nostre mapa de Google, és aproximada, doncs “no el veiem”.

“ Descripció

Pont de pedra d'una sola arcada, un xic apuntada, situat entre l'Ajuntament d'Osor i l'església de Sant Pere.

Es tracta d'un pont de petites dimensions, amb les baranes baixes i amb una alçada d'uns 4 metres sobre la riera Noguerola. Està construït amb pedra, còdol i morter.

Notícies històriques

Existeixen tres ponts sobre la riera d'Osor al pas pel nucli urbà. El Pont Vell, el Pont Nou i el Pont de Can Vidal.

Aquest és un petit pont que permetia passar la riera Noguerola pel camí antic que anava de Sant Hilari Sacalm a Anglès.

S'ha datat d'època medieval, però si hem de fer cas a les cròniques que informen que, desprès del terratrèmol de 1427, no va quedar cap pont en peu en Osor, es pot datar de la segona meitat del segle XV, almenys la seva reconstrucció, ja que potser existia amb anterioritat i fos de construcció original més antiga (segle XII-XIII).

Actualment està en desús, però forma un conjunt arquitectònic interessant amb la resta del poble. “

Relativament “a la vora” d'Osor, tenim les següents edificacions: