Pont del Llop – Navès / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Navès, una de les nou entitats de població del municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida).

Època: Medieval - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Malmès, arruïnat. Sols manté en peus el basament d’un arc de pedra.

Altres noms: - Pont de Castelló o Castellonet - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitat el 02/07/2017:

Punt d’inici: En un lloc (0) – (42 04 25.1 01 34 14.1) situat entre els PK 9/10 de la carretera C-462 - (Seu d’Urgell / Sant Llorenç de Morunys / Solsona), prenem una sortida sense cap indicació, que ens aboca a l’entrada d’un pont de ferro pintat de color verd (Pont Nou de Castelló).

Recomanem aparcar en aquest lloc i creuar després, a peu, el pont.

A l’altra banda, a l’esquerra,  hem de localitzar un imprecís sender que baixa al llit del riu, i on hi trobarem les poques pedres que resten de l’existència de l’antic pont.

Localització: N 42 04 23.3 E 01 34 15.2  – Altitud: 650 m.

De Solsona a Sant Llorenç dels Piteus, per la vall del Cardaner a 2h 50 de Solsona.

Pont del Llop, sobre el Cardaner.

És una antiga construcció per on hi passa un camí que ve de l'església i veïnat de cases dels Torrents i va a la sufragania de Pea, enlairada damunt d'una clotada a l'altra part del riu. ( CA.TORRAS-CARDANER-PÀG.244)”