Castell de Lladurs / Solsonès

Castell:

Vistes des del castell de Lladurs.

Església de Sant Martí de Lladurs:

Situació: Al terme municipal de Lladurs, municipi del Solsonès (Lleida).

Època: Segles XIV – XV.

Estat: Malmès. Lliurament accessible. Al costat del castell hi ha les restes de l’antiga capella del castell, l’església de Sant Martí de Lladurs, arruïnada.

Accés - Visitat el 30/08/2007:

Procedents de Solsona, i circulant per la carretera LV-4241b, en direcció a Sant Llorenç de Morunys, en un moment donat, veurem un cartell que ens assenyala, a l’esquerra, "Les fonts de Lladurs", i a la dreta, un altre cartell ens indica “Castell de Lladurs”. D’aquí parteix una pista forestal, que sembla que ens permetria arribar a l’edificació.

No obstant, un home d’aquestes contrades, ens ha indicat un camí més “còmode”. Cal continuar per la carretera una mica més amunt, fins que trobarem una sortida a la dreta, entre els PK 9-10, on hi ha un cartell que ens indica: Caballol i Caseta de dalt (42 03 54.84 01 30 39.04).

Tot seguit, continuarem per una pista de terra sense asfaltar, que arrenca aquí, perfectament transitable, i que fan servir també camions de gran tonatge, que es dirigeix a una cantera propera, sense que nosaltres hi hàgim d’arribar.

Travessarem  un petit desguàs amb un reixat a terra, (42 03 33.74 01 30 49.78)

i llavors caldrà dirigir-nos cap a la dreta, a través d’una praderia erma, (a dia d’avui),

on al cap de poc, al davant nostre, ja veurem les restes del castell.

Aparquem el cotxe (42 03 10 01 31 03) al costat d’un cercat que ens barra el pas, i fem a peu els cinc minuts restants.

Solsonès : Veure en un mapa més gran.