Església de Sant Miquel de Vilanova de Torrens – Lladurs / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Lladurs, un municipi de la comarca del Solsonès (Lleida) - (el segon més extens de la comarca) i, alhora, una de les 7 entitats de població o pobles que hi ha al municipi.

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Situada dins d’uns terrenys de propietat privada, on actualment hi ha una residència de turisme rural.

Accés – Visitada el 15/07/2017:

(0) - Punt d’inici: Un lloc de la carretera LV-4241, (Connexió amb la carretera L-401 / Lladurs / Solsona) . Circulant en aquest sentit, entre els PK 13 / 12 d’aquesta via (42 05 19.1 01 30 54.9, on prenem una sortida a l’esquerra, que accedeix a un camí de graveta, perfectament transitable. Hi ha un indicador: entre altres, Vilanova d’Isanta. )

(1) – A 42 04 43.6 01 31 20.5 trobem una desviació. Continuem per l’esquerra.

(2) - Localització: N 42 04 46.8 E 01 31 27.2 – Altitud: 1.091 m.

M A P A d’aquest recorregut – Distància aproximada: 1.900 m.

A l’arribar al lloc, vàrem trobar-hi el Sr Joan, propietari del terreny, que molt amablement ens va donar tota classe de facilitats per poder fer aquest reportatge.

Després vàrem mantenir una agradable xerradeta, complementada amb precises indicacions per poder localitzar esglésies veïnes.

Des d’aquesta pàgina, el saludem cordialment i li agraïm de nou les seves indicacions.

“Descripció

Església d'una nau que segons informació oral, havia tingut un absis rodó. L' absis actual és quadrat amb volta sobre repeu, construït fa uns vint-i-cinc anys.

La nau és de coberta modificada amb dos trams de volta de llunetes.

L' absis a la banda nord és més estret que la nau i a l'exterior, deixa visible l'antic encaix d'aquesta amb l' absis rodó.

A l'interior, es veu una esquerda en el guix que separa la volta de la nau de la de l' absis actual. El parament no és visible sota l'arrebossat.

La porta actual llinda al mur sud. Conserva a la fusta ferros romànics de factura molt senzilla.

Hi ha una finestra d'una esqueixada al frontis i un altre de similar al mur sud de la nau.