Pont de l’Esquella – Peramola / Alt Urgell

És una construcció del segle XX

Si més no, documentem una mica, gràficament, aquesta construcció, situada en una bonica contrada.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Peramola, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Alt Urgell (Lleida).

Època: Segle XX.

Protecció: Ho desconeixem.

Estat: Inacabat, no té cap utilitat. Per bé o per mal, la construcció del pantà d’Oliana, inaugurat oficialment l’any 1959, va determinar la seva situació actual.

Accés – Visitat el 15/07/2017:

Carretera C-14: (Seu d’Urgell  / Coll de Nargó / Ponts) – A tocar del PK nº 148. A la sortida del túnel de Remolins (288 m.), a l’esquerra d’aquesta carretera si es circula en el sentit descrit. Hi ha un senyal.

Aparcament en un costat, a la dreta de la carretera, per cert, força concorreguda per la gent que va a Andorra.

Altres: No ens ha estat possible trobar la més mínima informació sobre aquest pont.

Havent parlat telefònicament amb el sr. Josep Espuñe, historiador local de Peramola, sols ens ha pogut dir que per raons desconegudes no es va poder acabar la construcció del pont.

En qualsevol cas, queda clar que “històricament”, no és una construcció significativa.