Pantà de la Llosa del Cavall – Navès / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Navès, entitat de població i municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida). Recull les aigües del riu Cardener. S'estén pels termes de NavèsGuixers i una minúscula porció del de Sant Llorenç de Morunys

Època: Segle XX

Protecció: No procedeix

Estat: Bo.

Accés – Visitat el 02/07/2017 i el 05/07/2017:

Accessible per diferents itineraris, segons procedència del viatger. Veure mapa.

Localització: Un punt qualsevol d'aquest embassament: N 42 07 09.9 E 01 36 13.8 – Altitud: 823 m.

Altres: De la pàgina web Turismesolsonès, ens complau extreure la següent informació - (Juliol 2017):

“ El projecte de l’embassament de la Llosa del Cavall s’aprovà l’any 1989, per la necessitat d’augmentar els recursos disponibles segons el Pla hidrològic de les conques internes de Catalunya.

La conca aportadora a l’embassament comprèn tota la capçalera del riu Cardener, té una superfície de 200 km² i una altitud mitjana aproximada de 1.400 m, amb una aportació mitjana anual de 76 hm³.

Aquesta obra comportà la construcció de l’actual carretera que uneix Solsona amb Sant Llorenç de Morunys, passant per la presa, la C-462. És un lloc interessant per practicar esports d’aventura, especialment el caiac.”