Monestir de Santa Maria de Lillet – La Pobla de Lillet / Berguedà

monestir-sta-maria-de-lillet-110728_502

La Pobla de Lillet, des del Monestir de Santa Maria.

Situació: A les afores de La Pobla de Lillet, població de la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Les primeres notícies que se’n tenen son de l’any 833, on consta com a església parroquial.

Estat: Malmès. Durant la visita hem pogut comprovar que actualment s’hi fan obres de restauració. Visitable. Cal contactar amb l’oficina de Turisme de La Pobla de Lillet.

Accés - Visitat el 28/07/2011:

Circulant per la carretera B-402 en sentit Campdevànol, una vegada hem deixat enrere La Pobla de Lillet, a tocar del PK 11,  trobarem una desviació a mà dreta ( N 42 14 47.00 E 01 59 25.48) degudament indicada per anar al Monestir de Santa Maria de Lillet.

Rodarem una curta estona per una carretereta sense asfaltar, transitable amb qualsevol tipus de vehicle i aparcarem als voltants del Monestir.

Altres:

Edificacions properes: Dins el terme municipal de La Pobla de Lillet, podeu trobar varies edificacions, tot i que no precisament a la vora, les unes de les altres. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.