Estany de Malniu – Meranges / Cerdanya

Refugi de l’estany de Malniu

Pujant a l’estany de Malniu

Estany de Malniu

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Meranges, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

" ... amida prop de 1.250 m. de circumferència i té una profunditat aproximada de 5 m."  - Ajuntament de Meranges".

Època:

Protecció

Estat

Altres noms: Llac de Malniu

Accés - Visitat el 30/07/2014:

La part inicial d'aquest recorregut, ha estat la mateixa que ens ha permés l'accés a l'Església de Sant Serni de Meranges

Punt d'inici: Hem començat el recorregut d'avui des d'un punt situat a les afores de la població de Ger, entre els PK 187/188 de la carretera N-260, al lloc situat a 42 24 29.9 01 50 36.6, on hi ha el PK nº 0 de la carretera GIV-4031, que ens portarà a Meranges, on hi arribarem al cap d'uns 10 quilòmetres.

Seguint el flux circulatori de la mateixa carretera, hem travessat Meranges, fins un lloc situat a la sortida del poble (42 26 49.5 01 47 02.2). Fi concurrència de itineraris

Seguim fins al llac, situat a uns 9’600 km. de distància. El camí al principi és asfaltat, i cap al final es transforma en una pista de muntanya, transitable.

Durant el proper recorregut no hem detectat cap problema d'orientació, trobant cartells als llocs oportuns.

De totes maneres, tenim especialment anotat al nostre quadern de viatge, dos punts, que tot seguit detallarem:

Finalment, quan arribem al refugi, corroborem una petita sorpresa que ja havia estat anunciada amb anterioritat: Cal pagar un “peatge” per haver arribat fins aquí.

Just a l'entrada al recinte del refugi, a la dreta, tal i com hi hem arribat, indicat, hi ha l'inici del camí, a peu, que mena a l'Estany de Malniu. Al costat hi ha una zona de pícnic.

Camí que a dia d'avui, un dia feiner del mes d'agost, ha estat un tràfec constant de persones que anaven i tornaven del llac, gent de tota edat, des de nadons a coll dels pares, fins a gent de la tercera edat. I això que el camí no és pas planer, ni molt menys com comprovareu a la següent fotografia.

Per arribar-hi, cal seguir el sender indicat amb el senyal 119 i les nombroses marques de color blanc i groc. No hi ha pèrdua. La durada d'aquest recorregut, des del refugi fins el llac, ha estat d'uns 50 minuts.

Altres

Cerdanya : Veure en un mapa més gran.